Lyckas med din juldukning

Snart närmar sig julen och det är dags att börja planera årets festliga dukning. Julen är en favorit för många och ett utmärkt tillfälle att verkligen slå på stort om du gillar att duka vackert. En välarrangerad dukning kan verkligen lyfta atmosfären oavsett tillfälle, och det bästa är att det inte är svårt att lyckas med det. Vi delar några tips som kan hjälpa dig att skapa en juldukning som imponerar. Om du vill ha ett stort urval av juldukar, kolla då in Kitchen Living Dining. De har även glas, bestick och annat du kan behöva för dukningen.

Ha ett färgtema

Fokusera på ett färgtema för att göra dukningen mer enhetlig och undvika en för rörig stil. Under julen är många lockade att välja antingen rött eller grönt som tema för sin dukning. Genom att hålla dig till en specifik färgskala blir helhetsintrycket mer enhetligt och skapar en harmonisk balans.

Om du önskar kan du naturligtvis kombinera två färger. Under julen är det vanligt att till exempel para ihop rött med vitt eller grönt.

Satsa på en vacker julduk

För att fånga den inbjudande atmosfären som julen innebär, är valet av en vacker julduk avgörande för att höja stämningen vid dukningen. Att använda en elegant julduk kan verkligen förhöja hela upplevelsen och ge en känsla av hemtrevnad.

En del föredrar en klassisk röd duk för julen medan andra föredrar en vit, beige eller grön ton. Många föredrar också vackra mönstrade juldukar.

Ett annat tips är att använda en vit duk som bas och sedan lägga till löpare i olika färger över bordet för att skapa en fin kontrast.

Få till dukningen

Att våga blanda olika sorters glas och porslin kan ge en rustik känsla som passar utmärkt under julen. Att kombinera tallrikar och glas på detta sätt kan verka lite ovant om det inte är något du vanligtvis gör, men resultatet blir ofta fantastiskt! Ta även in vackra dekorationer utifrån som granris, lingonris med mera. Satsa även på mängder av levande ljus!