Guide för att hyra lägenhet

Söker du efter en lägenhet, hyresrätt eller hyreslägenhet? Då är du på rätt plats! I den här guiden kommer vi att gå igenom några viktiga punkter att tänka på när du letar efter en bostad att hyra. Ett sätt är att hyra lägenhet med Rentumo, som samlat en massa lediga bostäder på nätet.

Definiera dina behov

Innan du börjar din sökning, på egen hand, eller via Rentumo, så är det inte fel om du ser till att överväga dina behov som hyresgäst. Hur stor ska lägenheten vara? Behöver du ett rum, en lägenhet, en studentbostad eller kanske ett helt hus? Är parkering viktigt för dig? Vad är den önskade hyresperioden? Vilket område föredrar du – stadens centrum eller en lugn förort? Vad är din budget? Önskar du en uteplats, balkong, trädgård eller badkar? Tänk också på fastighetens utformning och våning. Närliggande natur och närhet till havet kan vara viktiga faktorer.

Använd internet för att söka efter lediga bostäder

Det finns flera webbplatser med lediga lägenheter, bostadsförmedlingar och privata hyresvärdar där du kan söka efter bostäder. För att hitta den bästa lediga lägenheten till det bästa priset, är det en bra idé att söka på flera olika bostadsportaler. En bra sajt är Rentumo, som samlar in alla de olika resultat som finns att hitta via andra sajter.

Ta kontakt med hyresvärden

När du har hittat en lägenhet som intresserar dig är det bra att kontakta hyresvärden. Du måste vara beredd att skriva en ansökan där du presenterar dig själv och förklarar varför du är intresserad av att hyra lägenheten. Det kan också vara bra att be om en visning av lägenheten så att du kan inspektera den personligen för att se att du verkligen vill hyra just den.

Se även till att du noga kollar upp hyresvärden samt att du även ser till så att det är ett giltigt hyreskontrakt du skriver under.